bugün
yenile
    1. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Buna pozitif ayrımcılık diyebilirsiniz demeye de bilirsiniz çok önemli değil ama şu var ben kendi okulumda dersine girdiğim bütün sınıflarda kızlara her zaman öncelik tanıyorum ve söylüyorım da tabi bokunu çıkarmadan :)
    2. 6
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Yapılması tamamen kadına hakarettir. Kim neyi hak ediyorsa cinsiyetine bakılmaksızın hak ettiği emeği, işi verilmelidir.
    3. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Pozitif ayrımcılık nedir size bu başlıkla anlatabilirim. Herhangi bir tanım yapılmaksızın format s*ikercesine açılan bu başlığa ve girilen ilk entrye format elden gidiyeaahh yakınıcıları tarafından tepki gösterilmemiș olmasıdır
      0hissediyorum.. geliyorlar şgşfmfmfmcm - sedyeci 29.03.2021 00:11:46 |#4131190
      0Tanım girdik ya la - osmansorman 29.03.2021 00:13:29 |#4131191
      1Anca sana bana gelirler ahahsd - astalavesselam 29.03.2021 00:14:20 |#4131192
      butun yorumlari goster (5)
    4. 6
      +
      -entiri.verilen_downvote
      cici başlık.. bu kavramı cinsiyetler üzerinden ele almaya başlamaya, tarih boyunca bu tabirden hangi tarafın ne kadar yararlandığını sorarak başlayabilirsiniz. misalen; dört büyük kitap ve milyarlarca insanın yaşayışına yaptıkları etki ortada. bi' bakın bakalım pozitif ayrımcılıktan yakınmaya kimlerin hakkı var? pozitif ayrımcılık diye bir şey zaten olmamalı da; olmaması gereken tek şeyin bu olmadığını ne zaman idrak edeceksiniz hiç kestiremiyorum. not: bu ülkeye bir değil, birkaç mustafa kemal lazım. açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize söz verdik. lakin icraat olarak hala saçma sapan şeyler tartışıyor ve yerimizde sayıyoruz. ileri gitmediğimiz her an ise ilerleyen dünya yüzünden geriliyoruz. ah benim lanet vatanım..
    5. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      yıllarca bastırılan bir gruba günümüzde yapılan her türlü farkındalık, olumlu yönlendirme pozitif ayrımcılık olarak tanımlanır. bunu bir tek kadına mal etmek elbette küçük düşünenlerin yapacağı bir iştir. bu sadace kadına yapılan bir durum değil. şu an günümüzde eşcinseller ve siyahiler için de pozitif ayrımcılık yapılmakta. örnek veriyorum bu konuda en çok eleştirilen platformlardan birisi netflix'tir. mesela adamlar 19. yüzyıl ingilteresi dizisinde gidip kont ya da prens gibi bir yüksek mevkideki adamı siyahi bir oyuncuya oynatıyorlar. o dönemin şartlarına göre geçtim siyahi bir kont olacak, ingiltere'de doğru düzgün siyahi yoktu. hatta bir ara yüzüklerin efendisi'nin dizisi çekilecek ve siyahi elfler olacak diye çok eleştiri yapıldı. ya da her dizisinde ve filminde eşcinsel bir karakter var diye eleştirildiler. fakat netflix bu konuda pozitif ayrımcılığa devam edeceğini, bastırılan bu grubun artık hak ettiği itibarı görebilmesi için insanların gözlerine gözlerine sokmaya devam edeceklerini belirtti. aslında bu bi ara türbalılara da yapıldı. üniversiteye girmeleri ya da türbanlı diye giremedikleri yerlere girebilmeleri veya daha çok ön plana alınmaları vs vs. bunu kabul etmeyebilirsiniz ama pozitif ayrımcılıktı bu, aslında hak ettikleri itibarı veriyorlardı. pozitif ayrımcılığın amacı budur zaten, yıllardır bastırılan bir gruba hak ettiği itibarı vermek. aynısı şu an kadın, eşcinsel ve siyahiler için de geçerli. sorun, bunun bir anda verilmeye çalışılması. o yüzden olaya dar açıdan bakmayıp durumu kabullenirseniz daha çabuk atlatılır bu dönemler. sonuçta kimse, kadınlar erkeklerden daha çok maaş alacak demediği müddetçe bu konuda erkeklere baskı yapıldığını ya da emek ayrımcılığı yapıldığını düşünmüyorum. yapılıyorsa da o pozitif ayrımcılık değil direkt ayrımcılıktır, hak yemektir. sonuçta bu sonsuza kadar sürecek değil. gelecekte robotlar için pozitif ayrımcılık yapılabilir. çok mümkün.
    6. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Ayrımcılık başlığı altında bir şeyler yapmanız asla pozitif veya negatif bir durum oluşturmaya yetmez çünkü olaya ayrımcılık diye giriyorsanız yine biri diğerinden biraz daha bir şeydir. Bunu savunacak başka kelimeler var misal hakkıyla vermek, hak aramak, eşitlik. Bir cinsin hakkını zaten vermeniz gerekirken eril toplum zihniyetinde buna kılıf uydurmayın. Örneğin çalışan bir annenin süt hakkının verilmesiyle babaya da baba olduğu için beş gün izin veriliyor, yeni doğum yapmış bir kadına eşinin ihtiyacı vardır. Göstermelik durumlar sadece sürecin biraz olsun kaymağından verir ama eşitlik dediğimiz kısımda yeni baba olan erkeklere de işten bir saat önce çıkabilme önceliği tanınmalıdır. Bakınız burada ayrımcılık değil, eşitlik sağlamış oluyoruz. Bu asla bu toplumda yer etmez ama bir hayal, olsa yeni çocuğu olan çiftlerin bağı daha güçlenir ve anne o doğum psikolojisini daha kolay atlatır
      1aşşşşırı katılıyorum 10/10 entry <3 - dengesiz terazi 10.04.2021 17:45:48 |#4138688
    7. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bu ülkede oldukça sık olan.